Despre noi

  • Servicii

Înființată în anul 2012, societatea Ferma Cernat Srl este formată din patru

firme în principal producătoare de cartofi, deja consacrate pe piața română,

și patru persoane fizice, de asemenea producători agricoli.

Obiectul principal de activitate al societății Ferma Cernat îl reprezintă comerțul cu legume și fructe, având cod CAEN 4631 – comerț cu ridicata al fructelor și legumelor.

 

Grupul de firme dispune de două depozite cu capacitate de aproximativ 10000 tone, utilate cu ventilare, umidificare la standardele U.E. Fiecare depozit este utilat cu câte o linie de ambalat Ekko, multifuncțională pentru toate tipurile de ambalare și de produse – saci Rachel de 2.5, 5,10,15,25 kg; fileu 1-5 kg, orice cantitate; pungă 1-5 kg, orice cantitate. Ambele linii sunt dotate cu opțiunea de spălare, polisare precum și uscare produse.

 

Terenul cultivat de cele patru firme depășeste 1400 ha, din care aproximativ jumătate au fost cultivate cu cartofi si legume, iar restul cu sfeclă de zahăr, grâu, porumb pentru menținerea rotației culturilor. Cultura principală este cartoful pentru sămânță, consum și industrializare. Pe lângă aceasta se mai cultivă cereale precum grâu pentru sămânță și pentru panificatie, porumb, sfeclă de zahăr, morcovi, ceapă galbenă, soia si rapiță.

 

Produsele noastre sunt certificate GLOBAL G.A.P., HCCP si ISO 22000: 2005. Acestea garantează calitatea produselor noastre si respectă bunele practici agricole. Pe data de 09.08.2016 Ferma Cernat a primit AVIZ DE RECUNOASTERE din partea Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, devenind astfel grup de producători pentru cartofi și cereale.

 

Membrii grupului au obligația de a vinde peste 50% din producție prin Ferma Cernat Srl.

 

Clienții principali al firmei Ferma Cernat sunt companiile din comerțul modern: Kaufland, Lidl, Penny Market, Mega Image, Carrefour, Cora, Profi.

Pe lângă acestea suntem în discuții avansate cu lanțuri de magazine și companii majore ca Metro, Auchan și Selgros.

Către companiile sus amintite se livrează cartofi de consum, ceapă galbenă și morcovi, ambalate la cererea clientului: ambalare vrac la 10 / 25 kg și ambalare pentru vânzare la bucată la 1.5 / 2 / 5 / 10 kg. Livrarea se face direct la platforma clientului cu autovehicule frigorifice specializate.

Printre clienții mari se mai numără și SC Star Foods E.M. Srl din lanțul PepsiCo, producator de cartofi pentru chips brandul Lay’s

 

Colaborarea cu firmele din Grup a început în anul 2001. În perioada respectivă se livrau cca. 400 tone de cartofi pe an pentru procesare. În decursul anilor firmele din Grup au demonstrat că sunt furnizori de încredere, și datorită calității cartofului s-a ajuns ca în prezent să se livreze cca. 9000 tone de cartofi pe an pentru procesare (cartofi pentru chips).

 

Planificăm diversificarea sortimentației de legume și fructe, încercăm să avem continuitate în a ne servi clienții pe tot parcursul anului.

 

Suntem importatori direcți din Polonia și Ungaria la următoarele produse: mere roșii, mere Golden, cartofi, ceapă, păstârnac, sfeclă roșie.

 

Obiectivul firmei noastre este de a fi un partener de încredere, cu livrare promtă a produselor de calitate.

SC AGROWEST SRL din comuna Cernat, jud. Covasna are ca obiect de activitate principala cultura plantelor pe camp, avand ca proprietari pe Moldovan Zsolt si Bajcsi Akos.

 

Activitatea se desfasoara pe o suprafata de 310 ha , cultivate cu cartofi, grau de toamna , rapita, sfecla de zahar, ceapa, morcovi, patrunjel, telina si sfecla rosie.

 

Societatea este membru fondatof al Grupului de Producatori Ferma Cernat, prin care valorifica productia de cartofi si grau.

SC AGROWEST SRL

Cernat  •  Str. Principală •  Nr. 1/C  •  Jud. Covasna

+40 267 367 508  •  +40 726 306 150 •  +40 735 306 160

timate@agrowest.ro

SC ELITAGRO SRL și-a început activitatea în anul 1997. Începând cu anul 2009 obiectivul principal a devenit cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producatoare de semințe oleaginoase, având cod CAEN 0111.

 

Cultura principală este cartoful pentru sămânță, consum si industrializare. Pe lângă acesta se mai cultivă ceareale precum grâu pentru sămânță și pentru panificatie, porumb, sfeclă de zahăr, morcovi, ceapă galbenă, soia și rapiță.

 

Societatea este administrată de Csiszár-Péter Anikó și de cele trei membri al familiei, atât tehnologic, cât și economic.

 

Din anul 2009 până în prezent societatea a investit în dezvoltarea fermei cu noi tehnologii, mașini și utilaje agricole, linii de sortatre și de ambalare, sisteme de irigații.
Cu ajutorul fondurilor acordate de UE societatea și-a extins suprafața de teren arabil la 200 ha, pe raza comunelor Cernat, Cătălina, Turia, Dalnic și Sf. Gheorghe, județul Covasna.

 

Ambalăm și distribuim cartoful pentru consum către diverse supermarket-uri din Romania, precum Penny Market, Billa, Kaufland, Mega Image, Lidl. Acestea sunt puse în comerț sub emblema “Ferma Cernat”, asociație pe care am înființat-o împreună cu alți fermieri pentru distribuirea produselor.

SC ELITAGRO SRL

Cernat  •  Str. Fűzi  •  Nr. 405/A  •  Jud. Covasna

+40 267 367 604  •  +40 728 306 185  •  +40 727 390 587  •  +40 723 184 976

office@mpagro.ro

SC M&P AGRO SRL și-a început activitatea in anul 1995, cu o suprafață de 4 ha teren arabil, luat în arendă, cu un număr de trei angajați, având obiectul principal cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producatoare de semințe oleaginoase, având cod CAEN 0111.

 

Societatea este administrată de Péter László și de cele trei membri al familiei, atât tehnologic cât și economic.

 

Din 1995 pâna în prezent societatea a investit în dezvoltarea fermei noi tehnologii, mașini și utilaje agricole, linii de sortatre și de ambalare, sisteme de irigații.

 

Cu ajutorul fondurilor acordate de UE, societatea și-a extins suprafața de teren arabil la 700 ha pe raza comunelor Cernat, Catalina, Turia, Dalnic și Sf. Gheorghe, județul Covasna. A mărit numărul de angajați la 17, a construit un depozit conform standardelor UE având o capacitate de a depozita 4000 tone de cartofi, dotat cu sistem automat de reglare și control al temperaturii.

 

Cultura principală este cartoful pentru sămânță, consum și industrializare. Pe lângă acesta se mai cultivă ceareale precum grâu pentru sămânță și pentru panificatie, porumb, sfeclă de zahar, morcovi, ceapă galbenă, soia si rapiță.

 

Ambalăm și distribuim cartoful pentru consum către diverse supermarket-uri din Romania, precum Penny Market, Billa, Kaufland, Mega Image, Lidl. Acestea sunt puse în comerț sub emblema “Ferma Cernat”, asociație pe care am înființat-o împreună cu alți fermieri pentru distribuirea produselor.

 

Produsele noastre sunt certificate GLOBAL G.A.P., ceea ce garantează calitate și respectă bunele practici agricole.

SC M&P AGRO SRL

Cernat  •  Str. Fűzi  •  Nr. 405/A  •  Jud. Covasna

+40 267 367 604  •  +40 728 306 185  •  +40 727 390 587  •  +40 723 184 976

office@mpagro.ro

SC PROD. COM. SERV. TIMATE SRL a fost infiintata in 1993 de catre proprietarii ing. Moldovan Csaba Lajos si ing. Bajcsi Acos, cu activitatea principala cultura plantelor pe camp, avand sediul in Cernat, jud. Covasna. Pe langa grau si sfecla de zahar, cultura principala este cartoful, soiurile pe care le  cultiva sunt atat timpurii cat si semitimpurii si tardrive.

 

Incepand din 2010 paleta culturilor s-a largit cu rapita, mazare, si alte legume ca morcovi, telina, ceapa, patrunjel, sfecla rosie, ca suprafata in folosiinta sa atinga 250 ha.

 

Societatea dispune in momentul de fata de un parc de masini agricole specifice culturilor , si de depozit frigorific pentru pastrarea in conditii optime a productiei.

SC PROD. COM. SERV. TIMATE SRL

Cernat  •  Str. Principală •  Nr. 1/C  •  Jud. Covasna

+40 267 367 508  •  +40 726 306 150 •  +40 735 306 160

timate@agrowest.ro